lindamagganpersson.blogg.se

The ultimate cat lover!

Publicerad 2012-08-31 17:30:00 i Allmänt,

Nu bär det av mot Borlänge för att gå på en föreläsning om katter. Det ska bli riktigt kul att höra vad hon har att säga om dom fantastiska små djuren. :)
 
 

Gårdagens rätt

Publicerad 2012-08-31 16:01:43 i Allmänt,

Det strulade till sig lite för mig igår så jag hann inte med att göra dagens rätt så här kommer den istället :) 
 
Det är en mycket enkel och god och god maträtt.
 
Hur man gör:
 
1. Krydda en kycklingfile med valfri krydda (jag hade salt och vitpeppar).
2. Koka bulgur (fullkorn) enligt anvisningarna på förpackningen.
3.Stek kycklingen 
4. Gör en valfri sallad (min var ganska basic, tomat, isbergssallat och gurka).
5. Värm ett tortillabröd och fyll det med kyckling, bulgur och sallat. 
 

Sofie är häääär!

Publicerad 2012-08-31 15:55:11 i Allmänt,

Sofie är på besök i lilla Gustafs. Hon ska på fest efter att hon har varit här så hon frågade om jag ville sminka henne. :) Ja sa såklart ja! 
 
Allt slutade med en toksnygg tjej (fast det är hon ju alltid) och ett fullt köksbord. xD
 

Snyggingen där!

 
 

Dagens snacks!

Publicerad 2012-08-31 15:52:10 i Allmänt,

Efter ett tidigt ärende i borlänge blir man lätt hungrig. Var in och köpte mig lite hasselnötter och sötmandlar på ica kupolen, avrundade det hela med en xubi. Väldigt god dricka som inte innehåller nått socker eller sötningsmedel. 
 


Köpte även ett par nya
skor. (Det tyckte jag att jag var värd!)
 

Ursäkta!

Publicerad 2012-08-30 07:52:06 i Allmänt,

Godmorgon alla! 
 
Jag vill be om ursäkt för att jag inte skrev någon "dagens rätt" igår. Jag hade väldigt mycket att göra då jag är hundvakt, skulle rida och jobbar för fullt med ett projekt. Det kommer en dagens rätt idag i alla fall... kanske till och med två för att kompensera från igår :)

Dagens rätt

Publicerad 2012-08-28 20:49:52 i Allmänt,

Lindas räkgryta!
 
jag hittade ett recept på räkgryta med grädde och saffran i, i en bok. Jag blev inspirerad av det och gjorde min egen typ av räkgryta/räksoppa. 
 
Ingredienser: 
 
Räkor (ca 200 g)
Sparris (ca 125 g)
röd paprika (en liten paprika)
gul paprika (en liten paprika)
1 hel rödlök
1 vitlök
1 fiskbuljongtärning
1 burk med cocosmjölk
salt
svartpeppar
olja
 
(Välj den paprikan som du tycker är god. jag tex gillar inte grön paprika så därför använder jag mig inte utav den.)
 
Gör så här: 
 
Skiva paprika till långa strimlor, hacka rödlök och finhacka vitlök.
Bryn rödlöken och vitlöken i en stekpanna tillsammans med lite olja. 
Häll i paprikan och sparris (jag hade vit sparris från konservburk) bland löken och stek tills paprikan är mjuk. 
Ha i en fiskbuljongtärning och cocosmjölk i blandningen. Salta och peppra efter smak, låt småputtra i några minuter. 
Ha till sist i räkorna och låt dom bli varma. OBS: räkorna får inte kokas, då blir dom sega!
 
(nej jag kan inte ta kort bra XD)


bah!

Publicerad 2012-08-27 21:34:25 i Allmänt,

Första dagen på Gi kost avklarad. Känna så jävla skönt att jag har tagit tag i allt nu! :)

Dagens rätt

Publicerad 2012-08-27 17:40:11 i Allmänt,

Det här är vad jag åt till middag idag. Det är en rätt som är god och går mycket fort att göra. 
 
Kyckling med varm paprika och lök. Till det hade jag en "vanlig" sallad, ruccola och cream fraich.
 
Gör såhär: 
 
1. Strimla kycklingen och krydda den med valfri krydda (jag hade vitpeppar och salt). 
2. Bryn kycklingen i en stekpanna tills den är nästan helt genomstekt. 
3. Skär rödlök och paprika till långa strimlor och ha ner det bland kycklingen. Låt stekas på medelvärme tills paprikan är mjuk. 
4. Servera tillsammans med en sallad (jag hade isbergssallat, tomat, gurka, majs och paprika eftersom det var kvar sen i går), ruccola och lite gräddfil eller cream fraich.
 
(jag är inte den bästa på att ta kort nej)

Pigg och glad är man idag!

Publicerad 2012-08-27 09:44:24 i Allmänt,

Idag gick jag upp relativt tidigt då jag ska börja vända tillbaka dygnet. Kollade precis på ett program på tv där en man föder upp tigrar för att öka beståndet i det vilda. Nyss fick man se när den första kullen föddes :) gulligt!

Gi!

Publicerad 2012-08-26 22:05:41 i Allmänt,

Hej alla! 
 
För er som inte vet det har jag ett sjukligt sockerberoende. Det gjorde att jag som liten åt mycket mat, jag var helt fast i allt som innehöll mycket snabba kolhydrater. När jag började 7an gick jag i en skola som låg nära willys. I stort sett varje dag gick jag dit och köpte godis, läsk, choklad osv (jag räknar inte in choklad i vanligt godis pga att  jag anser att det inte är samma sak pga vissa anledningar). Då började jag snabbt öka i vikt, vilket gjorde att jag blev ledsaen och tröståt istället för att göra någonting åt det. Jag tyckte att det var enklare så. Jag var aldrig speciellt stor men det var tillräckligt för att jag skulle må dåligt utav det. 
 
Kring jul när jag gick i 1:an på gymnasiet tog jag äntligen tag i saken. Jag slutade äta godis och började gå ut och gå varje dag. Jag fick mer och mer kunskap om vad olika saker innehöll och vad jag skulle akta mig för. Dock hade jag inte förstått då att jag var beroende av socker så istället för att äta massa socker i form av godis så åt jag mycket frukt. Frukt innehåller fruktos vilket är en annan form av socker (det visste inte jag då).  Mitt sötsug försvann aldrig och jag kunde inte riktigt förså varför. Efter att jag hade varit utan godis/choklad i nästan 3 månader så började jag äta det igen. Jag hade då gått ner ganska mycket i vikt men stannade eftersom jag började äta mycket godis igen. 
 
När jag började tvåan slutade jag aldrig med godiset men jag trappade ner och började gå ner i vikt igen. Dock mådde jag inte lika bra när jag tränade då (antagligen pga sockret).
 
Nu vill jag inte direkt gå ner mer i vikt men jag vill få kontroll över mitt beroende. Därför tänker jag börja med gi. gi är en kost som inte innehåller/innehåller väldigt lite socker. Den går ut på att man ska äta relativt mycket protein och sedan mycket grönt och bra/nyttiga fetter. Det var min kompis Caroline som berättade om gi för första gången då hon känner en, som alltid äter enligt den kosten, mycket väl. Hon tyckte att det skulle passa mig då hon såg vad sockret gjorde med mig. När hon sa det sa jag nej för jag visste att jag inte skulle klara av det. (dock sa jag inte det till henne) Nu känner jag att det är dags så därför kommer jag inviga en ny grej till min blogg. Dagens recept! Recepten kommer vara nyttiga val som går snabbt att köra och som är goda. :) Första receptet kommer i morgon! 

trööööök

Publicerad 2012-08-23 15:41:21 i Allmänt,

Seg dag idag, har börjat fixa med lite grejer i frådet men saknar grejer för att fortsättamed det idag. Just nu sitter jag och väntar på att mamma och pappa ska komma hem så att vi kan diskutera lite kring mitt körkort. Förhoppningsvis kan pappa även visa mig vart han hatr grejer så att jag kan fortsätta i frådet. :) 

Kees

Publicerad 2012-08-22 14:01:39 i Allmänt,

Gud va jag älskar fluffiga hundar av mellanstorlek. Jag tycker att dom är så himla charmiga! Jag är helt kär i denna ras Keeshond, jag har träffat ett par och jag har läst om dom på internet. Det är verkligen den perfekta hunden för mig, fast dom har et minus. Tydligen så skäller dom väldigt mycket vilket jag tycker är synd men å andra sidan så har man ju någintign att jobba med då :) <3
 

Fredagsmys!

Publicerad 2012-08-17 10:30:47 i Allmänt,

Idag är det fredag och ni vet väl vad det betyder ? Jo FREDAGSMYS! Blir att vara hemma med mamma idag och sedna på kvällen kommer nog Camilla, Malin och Vanja och leker. :) Kul kul ! 

Bästa vän <3

Publicerad 2012-08-16 10:47:38 i Allmänt,

Igår var jag till veterinären med min katt Snuttan. Jag har haft henne sen jag var 4 år gammal och hon är min bästa vän. För ett år sedan fick hon några konstiga knölar på magen som jag direkt kopplade till cancer så jag sa åt min mamma att inte beställa några mer ppiller då hennes precis hade tagit slut. Anledningen till hennes cancer var nämligen ppiller. Dom två knölarna som jag hittade växte till sig lite men Snutten mådde så pass bra att vi inte ville ta bort henne. Nu i somras blev hon tyvär dräktig eftersom hon inte fick några ppiller. Vi funderade på att ta bort henne redan när vi kunde känna att någonting rörde sig i magen på henne. Dock ville vi inte eftersom hela familjen (speciellt jag och min mamma) är så fäst vid den katten. Vi bestämde oss helt enkelt att låta henne prova att föda trots hennes höga ålder. För lite över 2 veckor sedan åkte jag till orsa och kom hem i Tisdags. Då var hon riktigt dålig, hon försökte då och då att krysta ut ungarna men det gick inte.
 
Igår åkte jag och Mattias (min bror) till falu djursjukhus med henne. (Vi hade inte så stora förhoppningar på att hon skulle överleva besöket utan vi var berädda på att veterinären skulle säga åt oss att vi skulle ta bort henne.) Där började dom med att röntga henne för att se om det bara var en kattunge för om det var det så skulle dom försöka att dra ut den. Jag var med inne på röntgen och fick trycka ner min stackars katt i skötbordet så att dom skulle kunna ta en bild. Efter det hade vi en ganska lång och spänd väntan medan veterinären skulle kolla på bilderna. Snuttan satt ganska nöjd och kollade på några hundar genom fönstret inne i det skötrum som vi fick. Tillslut kom veterinären in och berättade att det bara var en kattunge! Hon kände och lyssnade på snuttan och trodde att ungen var död. Hon och en sjuksköterska prövade att få ut kattungen men det gick inte eftersom Snuttan inte hjälpe till och krysta. (Om man bara drar utan att katten krystar så sliter man sönder katten.) Veterinären funderade lite och frågade sedan mig om dom fick prova att ge henne lugnande fast hon egentligen var för stressad för det. Hon tänkte att Snuttan kanske skulle slappna av mer då. Jag sa självklart ja eftersom det var hennes enda chans och hon skulle endå få lugnande om vi skulle ta bort henne. När hon äntligen hade blivit tillräckligt trött så provade dom att lägga henne på sidan och försöka få ut kattungen på det sättet. Tyvär gick det inte utan vi fick lov att avliva henne. (Efter att hon var borta så avlivade vetrinären även kattungen i magen på Snuttan eftersom hon inte var helt hundra på att den var död.) 
 
Med det här ville jag nog bara säga att om ni inte ska avla på era hondjur (katter, hundar etc) så kastrera dom. Det kan rädda deras liv när de blir lite äldre.
 
Snuttan var en glad katt som alltid har varit frisk. Hon har levt ett jättebra och långt liv, vi är glada att vi har fått haft henne så pass länge. <3 
 
 
 

Om

Min profilbild

Linda Persson

Jag heter Linda Persson och är 18 år gammal. Jag ska börja tredje året på gymnasiet, där jag läser djurvård. Den här bloggen gjorde jag främst för att få skriva av mig lite om vad som händer i mitt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela